Preberám štafetu po Adele Vinczeovej, Pavlovi Barabášovi či Lukášovi Latinákovi: ColoMBiana ako tvár projektu Olománia

Koho má nasledujúca generácia nasledovať, ak nie nás? Koho počúvať a komu veriť? Akým príkladom dnes pôjdeme, také činy môžeme zajtra očakávať. Tento rok sa mi dostalo veľkej cti, a síce prebrať post ambasádorky výchovno-vzdelávacieho projektu Olománia.

Moderná estetika v kolekcii GEO: Nežná geometria a svieži dotyk minimalizmu
 

“Ak na nás majú budúce generácie spomínať skôr s vďačnosťou než zármutkom, musíme dosiahnuť oveľa viac než technologické zázraky. Musíme im tiež ponechať pohľad na svet, ako bol stvorený a nielen na to, ako sme ho po sebe zanechali.” (Lyndon B. Johnson pri podpisovaní Zákonu o divočine, 1964)

Koho má nasledujúca generácia nasledovať, ak nie nás? Koho počúvať a komu veriť? Akým príkladom dnes pôjdeme, také činy môžeme zajtra očakávať. Tento rok sa mi dostalo veľkej cti, a síce prebrať post ambasádorky výchovno-vzdelávacieho projektu Olománia, ktorý sa snaží motivovať najmladšiu generáciu Bratislavčanov k triedeniu, ale i nevytváraniu odpadu (tzv. zero waste). Úprimne ďakujem organizátorom, že ma týmto zaradili medzi osobnosti ako Pavol Barabáš, Lukáš Latinák, Petra Polnišová, Zuzana Smatanová, Daniel Hevier či Peter a Pavol Hochschornerovci.

Pri šperkoch ColoMBiana vám občas radi pripomíname, že všetci si píšeme svoj príbeh. Naše rozhodnutia tvoria budúcnosť, naše konanie pretvára svet. Mojím cieľom je posunúť tento odkaz našej najmladšej generácii a inšpirovať ju svojím vlastným príbehom. Od separovania odpadu, recyklácie, upcyklácie, šetrenia energií a racionálneho nakupovania v súkromnom živote, cez fair trade podnikanie, ktoré podporuje lokálne domorodé rodiny a komunity a poskytuje im zdroje na vzdelanie či prístup k informáciám, až po cestu k celkovej udržateľnosti v meradle celej planéty, ako napríklad vyrubovanie amazonského dažďového pralesa, zabíjanie slonov či akútny problém nadmerného znečistenia oceánov.

Oficiálnymi svedkami môjho sľubu pomôcť deťom meniť svet sú Ján Lašák, Adela Vinczeová, 450 detí a teraz už aj vy. Držte mi palce.

Sľubujem,

že budem dbať o to, aby naše mesto nikdy nepochovala špina, viditeľná či neviditeľná,

že budem podporovať všetkých a každého, kto chce zveľadiť toto miesto na život,

že budem inšpirovať malých i veľkých, aby sme neubližovali prírode, vode, vzduchu, rastlinstvu i zvieratám,

že prispejem k tomu, aby sme vracali veciam život a tak nechali toto mesto na žitie aj ďalším generáciám.

Fair trade

Fair trade

100 % Nature

100 % Nature

Hand Made

Hand Made

Vážení zákazníci,

vitajte v jedinečnom svete ColoMBiana, v ktorom sa exotická príroda a kolumbijská kultúra spája s európskym zmyslom pre detail. Spojenie ľanového oblečenia a šperkov predstavuje dokonalú súhru pohodlia a elegancie. Nechajte inšpirovať našimi kolekciami!